(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramborové opelky..
Potřebné ingredience
My používáme koupené bramborové těsto v prášku. Ale pokud si uděláte své bramborové je to lepší!
Postup přípravy
Bramborové těsto rozdělám dle návodu... Nechám pět minut odpočinout.. a válíme placičky, které se pečou na pánvi - zásadně bez oleje.. či tuku! Staré babičky to dělávaly na kamnech a to byla mňaminka.. Natřeme rozpuštěným máslem či sádlem. A sypeme mletým mákem s cukrem. Je to rychlý a pro nás chutný oběd. Manželova maminka to dělávala opravdu na kamnech... a vrstvila jednotlivé placky na sebe jak je promazávala.. bylo to pak ještě lepší! u nás se to nestíhá! Ujídáme velmi rychle!
rozválíte placičku z br. těsta..
smažíme - ale pozor bez tuku!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
5. 6. 2014, 10:44
dělala je moje babička a občas je dělá i mamka... u nás se jim říká bramborové placky
jansam
(upraveno)
5. 6. 2014, 9:26
slovenské lokše
Ilonáček
(upraveno)
20. 2. 2010, 21:00
komarka
(upraveno)
20. 2. 2010, 16:28
Tak tyto placky jsem jedla jako malá, smažené na starých kamnech, polité máslem a cukrem, opravdová delikatesa!!